הקמת קמפיין בגוגל - מדריך שלב אחר שלב

9.12.2022

במאמר זה אציג שלב אחר שלב איך להקים קמפיין ברשת החיפוש בגוגל אדס. כולל כל ההכנות שיש להכין לפני לצורך מדידה ומעקב אחר הקמפיין.

1. הגדרת מטרות ויעדים לעסק

לפני כל השקה של כל קמפיין באשר הוא אחד הדברים החשובים ביותר זה להבין מהם המטרות שלכם מהקמפיין.
ברגע שתבינו את המטרות שלו בין אם זה בכמות מכירות, החזר השקעה, כמות לידים וכו'. יהיה ניתן להגדיר יעדים בהתאם למטרות.

2. הטמעות ומעקבים

מעולה! הבנתם את היעדים והמטרות של הקמפיין שלכם עכשיו נותר לעקוב אחריהם בצורה מדידה כך שנוכל להבין את התקדמות הקמפיין והיכן אתם עומדים בכל שלב.
תוכלו לקבל מידע במאמר הבא על גוגל אנליטיקס 4 והטמעות מעקבים.
בואו ניקח לדוגמא מנעולן עם דף נחיתה.
המטרה של המנעולן זה להניב 250 שיחות/הודעות וואטסאפ/השארת פרטים בטופס בחודש.
השימוש של אותו עסק בדף הנחיתה הוא באמצעות טלפון, וואטסאפ וטופס. מה שאומר שיש לנו צורך לעקוב אחר מדדים אלו במערכת הפרסום של גוגל וגם ובעיקר באנליטיקס!

3. הקמת הקמפיין בגוגל

הגעתם לשלב התכלס, להקים את הקמפיין שלכם.
לצורך הדוגמא אציג לכם את הדרך להקים קמפיין ברשת החיפוש ונמשיך עם אותה דוגמא שדיברנו עליה עד כה.
בשלב הראשון נצטרך לבחור את היעד בו אנו חפצים שהקמפיין יניב לנו, במקרה הזה אנו רוצים להשיג כמה שיותר לידים. (ישנם מקרים שלא אבחר יעד, וניתן אף להמשיך ללא בחירת יעד לקמפיין)

4. בחירת יעד לקמפיין

כאן יש לבחור את היעד אותו תרצו להשיג באמצעות הקמפיין

5. בחירת סוג הקמפיין

כאן יש לבחור את סוג הקמפיין בו נרצה לפרסם, במקרה שלנו קמפיין לרשת החיפוש. (בהמשך המאמר הרחבתי מידע על שאר סוגי הקמפיינים)

6. שם הקמפיין

בחלק הזה תתבקשו לבחור את הפעולות שיובילו את הקמפיין שלכם להשגת היעד שלו. (גם כאן ניתן להשאיר ריק ולהמשיך ללא בחירה)
נבחר בשם לקמפיין » ונלחץ המשך

7. הגדרת תקציב

כאן תועברו לחלק בו תצטרכו לבחור את התקציב היומי שלכם וכן את שיטת הביד.
אם אתם לא סגורים מהו התקציב היומי המומלץ אז התשובה היא שזה משתנה מנישה לנישה, משתנה בהתאם לכמות החיפושים על מילות המפתח שאתם רוצים להופיע, משתנה בהתאם לעלות לקליק על מילות המפתח וכמובן משתנה לפי כל עסק והיכולות שלו.

8. הגדרת שיטת הביד

חלק מעניין לא פחות זוהי בחירת שיטת הביד אותה תתחילו את הקמפיין.
כאן לא מעט אנשים גם מתחבטים במה לבחור, הרי אנחנו רוצים כמה שיותר המרות נכון? זאת אומרת לידים/שיחות וכו'... אך במידה והחשבון הוא חדש ואין המרות שנצברו במערכת רצוי להתחיל בעלות ידנית לקליק.
בנוסף ובכלל רצוי ברוב המקרים להתחיל בקמפיין בו יש לך שליטה על העלויות פר מילת מפתח כך שתוכל להתאים את עצמך בהתאם להתקדמות. כמובן שלאחר שנצברו מספיק המרות בקמפיין ניתן לשנות את שיטת הביד אם אתם מרגישים שאתם "תקועים" ולא מצליחים לעלות את הכמות של ההמרות באותו תקציב נתון.
בהמלצות של גוגל כמובן גם הם יציעו לכם את זה מתישהו להחליף את שיטת הביד, אך חשוב לא למהר ולהחליף ולבצע כל המלצה כזו או אחרת שכן יש לנתח את הנתונים ולהבין האם השינוי הזה הוא לטובתכם ויכול להועיל או חלילה לגרוע.
ישנם אפשרויות מתקמדות בפרסום בגוגל וזה לבצע ניסוי של קמפיין כך שתוכלו לנתב חלק מהתקציב לקמפיין שתיצרו שיהיה בדיוק כמו הקמפיין הנוכחי רק עם ביד שונה ותוכלו לתחום זאת לתקופת זמן כך שתוכלו לדעת האם כדאי להחליף את שיטת הביד או לא.

9. שיוך המרות

בטאב סבב מודעות רצוי להשאיר כפי שהוא.
בטאב של המרות » זוכרים שהגדרתם יעדים? יחד עם היעדים הטמעת מעקבים על אותם אינטראקציות אותם יבצעו הגולשים שיחשבו לכם כליד... מעולה! זה הזמן להגדיר אותם ברמת הקמפיין כך שתוכלו לעקוב אחר אותם אירועים.
במידה ואין עוד סוגי המרות אחרים בחשבון הפרסום שלכם בגוגל ניתן להשאיר את ההגדרה כפי שהיא והיא תאסוף כבר את כל ההמרות שכבר הקמתם בחשבון.
*שימו לב כי מומלץ באתרי לידים עם טפסים או באתרי איקומרס לבנות המרה משופרת שתייעל את אופטימיזציית הקמפיין בצורה טובה יותר.

10. בחירת רשת הפרסום בגוגל

בחלק של רשתות » יש לבחור את המיקום בו תרצו להופיע עם מודעות הקמפיין.
אישית, אני נוטה להוריד את הסימון משותפי החיפוש ומרשת המידה. הסיבה היא כי ברגע שתקציב יוצא ברשתות הללו ומכיוון שהם לא ברשת החיפוש אלא בשותפי חיפוש או שהם ברשת המדיה - אין לנו מידע על איזה מילת מפתח הביאה להמרה או יצא עליה תקציב כלל.
במידה ורוצים לפרסם ברשת המדיה - אין בעיה, פשוט פיתחו לזה קמפיין ייעודי.

11. מיקום גיאוגרפי

מיקום גיאוגרפי » בחירת הערים/מדינות בהם תרצו לפרסם.
כדי לבחור ערים ספציפיות לדוגמא בישראל יש ללכת למיקום אחר » מתקדם » ייפתח לכם חלונית בו תצטרכו להקליד עיר ולבחור אותה לטירגוט.

12. שפות

יש לבחור את השפה שהלקוחות שלכם דוברים.
זה לאו דווקא נכון שהם אכן דוברים את השפה בתור שפת אם, אלא משתמשים בשפה זו בדפדפן עצמו.

13. קהל והגדרות נוספות

פלחי קהל » במידה והחשבון שלכם כבר יצר קמפיינים/עם תג המעקב של גוגל כבר זמן מה, גוגל יציע לכם לתצפת על קהלים על בסיס נתוני האתר שלכם.
סוג זה של תצפית יכול לעזור לכם יותר מאוחר בלהבין לאילו תחומי עניין הקהל שממיר אצלכם משתייך ולהתאים בהתאם את הביד.
מודעות דינמיות » ניתן להכניס את כתובת האתר ישירות ולהקים קבוצת מודעות דינמית, מטרתה לסרוק את כל האתר שלכם או דפים שתבחרו בעצמכם ולהפעיל את המודעה על בסיס מילות מפתח הרלוונטיות שהדף מדבר עליו באתר שלכם.
היתרון במודעה דינמית זה החיסכון בזמן בעיקר, אך שימו לב כי יש לעקוב אחר הקבוצת מודעות הזו מקרוב כדי לראות שהיא לא מפשלת.
תאריכי התחלה וסיום » הקצבת תאריך סיום לקמפיין שלכם או ללא סיום מוגדר.
תזמון הצגת המודעות » אם אתם אתר איקומרס אז כנראה שתרצו להשאיר את הקמפיין פעיל 24/7, אך בואו נגיד שאתם חנות פיזית שמקבלת רק שיחות טלפון ונסגרת ב 18:00 ואין לכם מענה לאחר שעות הפעילות אזי הכי נכון הוא להגדיר זמנים ושעות של הפעלת הקמפיין כך שהתקציב ינוהל וישקע בזמנים הכי נכונים לכם.
אפשרויות URL בקמפיין » ניתן להוסיף בחלק זה ערכים שונים אחריהם תרצו לעקוב ברגע שהגולש יקליק על המודעה.

14. בחירת מילות המפתח

מגדירים את מילות המפתח אותם נרצה לשייך לקבוצת המודעות.
אישית ומקצועית זהו לא המקום לזרוק בו את מילות המפתח שלכם, אלא לבצע מחקר מקיף ומעמיק על מילות המפתח בכלי של גוגל ובכלים אחרים גם ניתן, ורק לאחר מכן להוסיף את הביטויים לקבוצת המודעות שלכם.
סוגי הביטויים:
התאמה רחבה » כשמה כן היא, במידה ותבחרו לטרגט לדוגמא את המילה מנעולן, גם אם הגולש יחפש בגוגל קורס מנעולנים המודעה שלכם יכולה להופיע, מכאן ניתן להביא שהתאמה זו לא הכי נכונה בחלק גדול מהמקרים.
התאמה לביטוי » התאמה זו כרוכה בהוספת "מירכאות" בין הביטוי לדוגמא "מנעולן לרכב", במצב זה אתם דואגים שלא יקפצו לכם ביטויים שתחויבו עליהם שלא קשורים לרוב (רצוי לעקוב כמובן) אך כן תעזור לכם לדוגמא להופיע בביטוי כגון מנעולן לרכב קאיה.
התאמה מדוייקת » גם כאן כשמה כן היא, יש להשתמש בסוגריים כדי להגדיר אותה לדוגמא [מנעולן לרכב] מה שיגרום לכך שביטוי זה יופיע בלבד ואף ביטוי אחר לא חוץ מלדוגמא [מנעולן לרכבים] וכו'.

15. בניית מודעת חיפוש

יש ליצור את המודעה אשר תוצג, מודעה זו נקראית מודעה רספונסיבית מכיוון שניתן להכניס בה מספר כותרות ומספר תיאורים והם יופיע בוריאציות שונות בהתאם לביצועים של המודעה.
מודעה רגילה » ניתן להקים לאחר הקמת הקמפיין אך שימו לב שהיא הולכת לצאת משימוש בקרוב מאוד.

16. תוספי מודעות בגוגל אדס

חלק חשוב מאוד הוא תוספי המודעות של גוגל.
בעזרתו ניתן לתפוס שטח נדלן גדול יותר, להעביר יותר מסרים בצורה ברורה יותר במודעה ועוד.