במאמר זה תקבלו מדריך מקיף לשימוש בגוגל סרץ' קונסול - Google search console
גוגל סרץ' קונסול או בשמו הקודם Webmaster Tools זהו חד משמעית הכלי הכי נחוץ חשוב ובעל ערך לכל בעל אתר, בין אם הנך מקדם את האתר או לא זהו הכלי האידיאלי לקבל את התובנות הכי חשובים על האתר שלך.
לא, הכלי חינמי לחלוטין.
איך מחברים את האתר שלנו ל Google Search Console?
במידה וכבר יש לכם חשבון כל שתצטרכו הוא ללכת לחלק העליון מצד ימין וללחוץ על + הוסף נכס
בחלון זה אתם מכניסים את הכתובת אותה תרצו לחבר לכלי, כאן יש שני אפשרויות חיבור אציג לכם את הצורה שבה אני מחבר שהיא ברמת השרת כיוון שלדעתי היא הכי נכונה ובנוסף בעת חיבור ברמת השרת הכלי יציג לי נתונים על הדומיין מהעבר במידה ויש, בנוסף זה חיבור ברמת הדומיין מה שאומר שברגע החיבור לכלי אנו נקבל נתונים מכל סוגי הכתובות עם HTTP/HTTPS עם WWW ובלי..
כאן הסרץ קונסול מספק לכם רשומה שיש להעתיקה אל רשומת ה TXT שבשרת שלכם, לאחר שהכנסתם את הרשומה יש ללחוץ על הכפתור "אמת".
שימו לב כי כנראה תינתן לכם השגיאה הבאה:
וזה כי לפעמים לוקח כמה שעות ולפעמים גם יום שלם עד שהאימות יצליח אז פשוט תנסו מאוחר יותר לאמת שוב.
לכל בעל אתר, מקדמי אתרים, מפתחי אתרים ולכל מי שיש לו אתר אחריו הוא רוצה לעקוב ולדעת מה מצבו, באילו ביטויים הגולשים מגיעים לאתר שלו, מה השיעור קליקים במנוע החיפוש, באיזה צורה מנוע החיפוש מציג את התוצאות שלו ועוד המון נתונים ותובנות שיכולים לעזור לך לשפר הקידום האורגני. בנוסף מקבלים התראות לדואר האלקטרוני ישירות על כל בעיה שקשורה לאתר – ניתן לשנות זאת בהגדרות.
בגוגל סרץ קונסול ניתן לראות המון נתונים על האתר, בעיות שונות וגם את הדרכים לתיקונם כגון:
במשבצת הבאה ניתן לראות:
כאן תוכלו לראות את כל בעיות האתר שלכם:
כאן הכלי יציג לכם את כל הדפים שגוגל לא יכלה לאנדקס ובנוסף יהיה רשום לכם מדוע.
זה יכול להיגרם מכמה בעיות:
שגיאות 404, שגיאות שרת, תג NOINDEX, בעיות סריקה, חסימה של קובץ ה ROBOTS.TXT ועוד. לכל סוג שגיאה יש פירוט ברור מגוגל מהי הבעיה וברוב המקרים באיזה מקום/דף היא נמצאת. לאחר תיקון הבעיה יש ללחוץ על אימות תיקון הבעיה בכדי שגוגל תוכל לבדוק ולראות שאכן הבעיה סודרה.
אלו בעצם דפים שכן מאונדקסים אך מאיזה שהיא סיבה בין אם מוכוונת ע"י בעל האתר או לא הם כוללים בעיות שגוגל מצאה לנכון להציג אותם.
אלו כל הדפיים התקינים שנסרקו ומאונדקסים בצורה תקינה ע"י גוגל.
דפים שאינם נכללים – שווה לבדוק אולי תמצאו אוצר!
כמו בעמודת שגיאה אלו דפים עם שגיאות לרוב שנעשו באופן מכוון ע"י בעל האתר כגון הפניות 301,302, דפים חלופים עם תג קנוני, 404, כתובות משוכפלים ועוד.
ממליץ בחום לברור את כל הדפים בעמודה זאת כי המון פעמים ניתן למצוא שם שגיאות שלא נעשו במכוון ושיכולים להביא לנו טראפיק לאתר.
בנוסף יש לבדוק שעמודה דפים שאינם כלולים שאכן כל הדפים שם לא צריכים להיות כלולים באינדקס החיפוש.
כאן ניתן להגיש את מפת האתר שלכם לגוגל – המפה באה להגיד לגוגל אילו דפים קיימים באתר.
שליחת מפת האתר לגוגל תמקד את גוגל לדפים אותם יש בקובץ ה- sitemap בנוסף תמנע ממנו זחילה מיותרת לדפים שלא מופיעים במפה ובכך תשפר את תקציב הזחילה לאתר שלכם.
במידה ואתם עובדים עם מערכת הניהול וורדפרס ניתן לייצר מפת אתר בקלות עם התוסף הפופולרי יואסט, במידה והוורדפרס שלכם מעודכן לגרסה האחרונה הם הוסיפו מפת אתר מובנית ללא צורך בתוסף כלל.
דוגמא למפת אתר – https://www.sfb.co.il/sitemap_index.xml
פיצר יחסית חדש שהתווסף לאחרונה לגוגל סרץ קונסול.
איך הפיצר עוזר לנו?
בנובמבר 2022, הוספיו לסרץ קונסול עוד טאב חשוב שעבור לא מעט בעלי אתרי איקומרס הממוקדים בקידום אתרים אורגני בגוגל, לא מייחסים חשיבות להצגת המודעות שלהם בגוגל שופינג בין אם בחינם ובין אם בתשלום.
האמת, בכלום – זאת אומרת לאלו שמשתמשים בגוגל מרצ'נט אין להם שום סיבה באמת לבקר בטאב הזה בסרץ קונסול. נתונים כמו מוצרים שאושרו או לא אושרו, אזהרות על מוצרים שחסרים בהם מספר תכונות שיכולים לשפר את הרלוונטיות של המוצר וכן גם את הנראות שלו ועוד מידע על מהם הבעיות בדיוק ואיך לסדר אותם.
באזור זה יתווספו לכם עוד אבחונים שונים לגבי האתר שלכם וזאת בהתאם למה שתוסיפו.
לדוגמא ברגע שתוסיפו סכמה של שאלות ותשובות לאחד מדפי האתר יופיע לכם אזור בו תוכלו לראות נתונים על הסכמה שהוטמעה בדף יחד עם תובנות האם תקין, שגוי או אזהרות כלשהם שיש לתקן.
כמובן שיש לנו גם את האזור בו אנו יכולים לדעת האם האתר שלנו מותאם לניידים בצורה מלאה או שישנם כשלים שיש לסדר כמו בתמונה הנל נראה שיש שגיאה בדף מסויים שיש לו 3 בעיות של תאימות לניידים. שימו לב כי יכול להיות שגם לאחר בדיקה שלכם על הדף תגיעו למסקנה כי הוא מותאם לנייד בצורה מלאה ולדעתכם אין שום בעיה של התאמה למובייל, במצב כזה יש לבצע אימות לבעיה ולבדוק האם גוגל מאשרת שאכן הבעיה נפתרה. הכלי יתריע לכם ויאמר לכם את הבעיה ובאיזה דף אך לא היכן היא נמצאת בפועל בדף.
לבעלי אתרי מסחר החלק החשוב בשבילכם בעמודה של שיפורים זה החלק של המוצרים.
כאן תוכלו לדעת האם יש שדות חסרים או לא לא תקינים שתואמים להופעה כשירה הן בתוצאות החיפוש והן למשתמש בכניסה לדף המוצר.
במידה ויש לכם "שגיאה" חשוב לתקנה בהקדם וללא דיחוי! (מניסיון תיקון שגיאות אלו יקדמו אותם פלאים).
"תקין עם אזהרות" – תלוי, אם אלו בעיות שתוכלו לסדר אז למה לא?! עוד נקודות לטובתכם..
אם אלו דברים שאין לכם צורך בשבילם באתר אז תוכלו להתעלם מכך.
במידה והאתר שלכם נענש ע"י גוגל מאיזה שהיא סיבה (ותמיד היא הגיונית) אתם תראו זאת כאן אך כל עוד אתם עומדים בהנחיות גוגל ולא מקדמים בשיטות לא מקובלות עמודה זו תישאר ריקה.
כאן גוגל תתריע לכם במידה והאתר שלך נפגע כתוצאה מחדירות אבטחה מכל מיני סוגים.
כאן יש לכם שני סוגים של עמודות קישורים
אחת זה עמודת קישורים חיצוניים שאלו כל האתרים המפנים אליך.
השנייה זה קישורים פנימיים אלו קישורים המפנים מדף X שבאתר שלך ל Y באתר שלך.
בעמודה קישורים חיצוניים תוכלו לראות את סך כמות הקישורים המפנים לאתר שלכם בנוסף גם את כל כתובות האתרים המקשרים אליכם, תוכלו לראות כמה קישורים יוצאים מכל אתר לאתר שלכם, באיזה ביטוי מוביל הקישור לאתר שלך.
בעמודה קישורים פנימיים תוכלו לראות את סך כמות הקישורים הפנימיים המקשרים מדף אחד לאחר באתר שלכם, בנוסף זה מסודר בצורה שתראו את הדפים שמקבלים הכי הרבה קישורים מדפים אחרים באתר שלכם.
בתור בעלים של הנכס תוכלו להוסיף משתמשים לנכס בשביל לתת גישה לחשבונכם וקריאה של כל הנתונים של האתר בכלי, ישנם 2 סוגי הרשאות מוגבל או מלא.
ראשית יש להבין שהנתונים מגוגל סרץ קונסול מדווחים על כניסות ממנוע החיפוש של גוגל בלבד.
בנוסף לזה יכולים להיות סטיות לא קטנות בין הנתונים וזאת בגלל צורת הדיווח השונה שלהם על קליקים.
כן!
ישנו כפתור בצד שמאל “ייצוא”
ניתן לייצא את כל השאילתות, ההופעות קליקים ועוד.
ישנו כפתור סינון שדרכו ניתן לסנן את סוג תוצאות החיפוש כגון: תמונה, וידאו, חדשות.